skip to Main Content

Zonnepanelen worden steeds vaker gestolen

Het gebeurd steeds vaker in Nederland. Politie ziet een stijgende trend in het aantal zonnepaneel diefstallen. De panelen zijn gewild vanwege de relatief dure grondstoffen die in panelen verwerkt zijn. Maar ze worden ook van van het dak geroofd, om aan de groeiende vraag in Oost-Europa te kunnen voldoen. Hier beginnen zonnepanelen steeds populairder te worden, helemaal nu ook daar de regeringen hebben toegezegd de subsidies op duurzame energie te gaan verhogen.

De zonnepanelen zijn makkelijk en snel van een dak af te schroeven. Vooral tijdens de vakantieperiode deinzen dieven er niet voor terug, om midden in een woonwijk op klaarlichte dag de panelen te ontvreemden. Voorbijgangers of buren hebben de minste argwaan, en verkeren in de veronderstelling dat de dieven bezig zijn met onderhoud of vervanging. Energieleveranciers hebben hier ook al flink aandacht aan besteed d.m.v. landelijke campagnes, om mensen bewust te maken van de risico’s.

Omdat de panelen met simpele schroeven zijn gemonteerd is het kinderspel voor een kwaadwillende om deze van het dak te halen. Consumenten en bedrijven wenden zich dan vervolgens naar hun verzekeraar in de waan dat ze hiervoor ingedekt zijn. Niets is minder waar helaas.. De verzekering keert echter ALLEEN maar uit als er braaksporen aanwezig zijn. In alle andere gevallen dus niet.

Vaak is er voor duizenden euro’s geïnvesteerd, en dat laat je toch niet onbeschermd op je dak liggen?

Hightech detectie en alarmering

Met een paar GoodChoice beveiligingsoplossingen ben je ervan verzekerd dat je panelen blijven liggen waar ze thuis horen. Met onze hightech detectiekabels en magneetsensors gaat er onmiddellijk een alarm af als er toch iemand probeert je investering van het dak te halen. En door onze GoodChoice applicatie kan je met een gerust hart op vakantie. Waar je je ook bevind, als het alarm afgaat, krijg je onmiddellijk een melding door op je smartphone!

Zonnepaneel beveiliging

Vraag nu vrijblijvend een offerte op maat aan

+31 (0) 20 209 1167