Gebruiksaanwijzing

HOE MAAK IK MIJN KEUZE VOOR EEN SIERAAD: Kies je favoriete sieraad uit één van de ontwerpen uit het portfolio, en noem bij je bestelling de naam van het gewenste artikel. Als je eventueel een (extra) kwast wenst, vermeld dit er dan bij. Ook biedt Mo’sArt de mogelijkheid een rond naamplaatje van zilver toe te voegen met de naam (max. 6 letters) of de initialen van je favoriete paard(en). Dit plaatje wordt met de hand ingegraveerd.

OPMETEN:

 • Armbanden: meet je pols met een meetlint. Leg de band precies rond je pols (niet te strak). (Uitgaande van deze afmeting voegt Mo’sArt er dan ca. 2 cm bij, afhankelijk van de dikte van het te vlechten ontwerp en materiaal)
 • Kettingen: meet de lengte die u het liefst als ketting wilt hebben.
 • HOE VERZAMEL JE HET PAARDENHAAR: Staarthaar is het meest gebruikelijk. Haar van de manen is alleen mogelijk om er een kwastje mee te maken (om bv. toe te voegen aan een sleutel- of tashanger); of voor een armband, mits de haren een gelijke min. lengte hebben van 25-30 cm.
 • Pak het langste stuk haar vanuit het midden (centrum) van de staart; til het langste haar op met één hand en met de andere hand trek je de korte haartjes weg. Trek zoveel mogelijk korte haartjes weg zodat het makkelijker wordt om een lang stuk haar te pakken.
 • Knip dicht bij het staartbeen.
 • Je kunt eventueel 2-4 bosjes knippen uit verschillende plaatsen van de staart, zodat je niet een te groot stuk van één plaats afknipt. (Let op! wel allemaal zo veel mogelijk dezelfde lengte aanhouden)
 • De uiteindelijke bundel moet ongeveer de afmeting hebben van een diameter van een volwassen pink.
 • Voor een standaard formaat armband heb je een lengte van min. 30 cm nodig. Hoe langer het stuk haar hoe beter,dit komt de kwaliteit van het vlechtwerk ten goede voor het eindresultaat. Voor een ketting heb je minimaal 15 cm extra nodig dan de uiteindelijk gewenste lengte . Als je denkt dat je niet genoeg haar hebt, mail ons; dan kunnen we samen kijken tot een oplossing te komen!
 • Gebruik het liefst een (paarden) elastiekje om het haar samen te bundelen. – Gebruik geen tape.
 • Zorg dat het haar schoon en van tevoren goed geborsteld is. Doe geen olie, glans of enige andere gelijksoortige producten in het haar. Als je het van te voren toch wil wassen, zorg dat het volledig droog is voordat je het opstuurt.
 • Gelieve NIET een vlecht of knoop in het haar doen.
 • Plaats de haarstreng in een seal-zakje, papieren zak of een envelop. LET OP: maak wat gaten in het zakje als het van plastic is zodat het haar kan ademen! (Het paardenhaar kan schimmelsporen dragen die levensbedreigend zijn bij inademing!)
 • Wij behouden ons het recht om diensten te weigeren, of bestellingen te annuleren op onze discretie.Stuur de envelop (bij voorkeur aangetekend) naar ons adres in Nederland BETALING:Vanuit Nederland : La Caixa:  IBAN: ES75 2100 5491 1102 00163483   BIC: CAIXESBBXXX NOTE: Vergeet ajb niet het bestelnummer te vermelden en de naam van de opdrachtgever.Een extra kwast kost € 5,00. De prijs voor het zilveren naamplaatje inclusief de gravure is € 9,50. Speciale aanbiedingen uit de Mo’sArt HorseHair collection’ webshop gelden niet voor het vervaardigen van een eigen paardenhaar sieraad. Prijzen vernoemd in de Mo’sArt webshop zijn inclusief BTW en verpakking. Het verzenden doen wij aangetekend.
 • PRIJZEN: Voor een bestelling van je ‘eigen paardenhaar sieraad’ berekenen wij een toevoeging van 20% op de geldende prijzen zoals gehanteerd in onze webshop (dit omdat wij een one-off-piece maken wat meer handelingen kost in individueel handwerk, verpakking en verzending; en het paardenhaar getrimd en geprepareerd moet worden). Voor bestellingen boven de € 60 (excl. naamplaatje) rekenen wij slechts een bijdrage van € 5.-; bestellingen boven de € 100,- (excl. naamplaat) worden geen extra kosten berekend.
 • Nadat Mo’sArt het paardenhaar heeft ontvangen, krijg je van ons per email een ontvangstbevestiging met een ordernummer en het te betalen bedrag. Na ontvangst van betaling start de procedure voor het vervaardigen van je ‘eigen paardenhaar sieraad’.
 • Voor eventuele vragen: info@goodchoice.nl Door de ambachtelijke aard van onze producten, duurt de levering 2 tot 4 weken (vanaf de datum van ontvangst van het paardenhaar en de betaling). Als het i.v.m. drukte langer gaat duren dan 4 weken, dan zullen wij contact met je opnemen per email.
 • BESTELLINGSVOORWAARDEN: Label de zak of envelop van het paardenhaar met: je naam, email en telefoonnummer; en de naam van het paard.