skip to Main Content

Volledig elektrische warmtepomp neemt de CV-ketel taken over

Helemaal van het aardgas af: dat kan met een volledig elektrische warmtepomp. Hij doet alles wat u cv-ketel ook doet: u huis verwarmen én warm water leveren. Maar dan duurzamer, uw CO2- uitstoot voor de verwarming daalt met wel 35 tot 50 procent! Zo kunt u uw huis heel klimaatbewust all electric maken.

Een volledige warmtepomp werkt op stroom. Hij haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt daar een bruikbare temperatuur van. De warmtepomp heeft een voorraadvat voor warm water en is daarom ongeveer zo groot als een hoge koelkast. Hij is geschikt als uw huis goed geïsoleerd is. U combineert hem met vloer- of wandverwarming of radiatoren die voldoende warmte afgeven bij een lage watertemperatuur.

Uw huis is alleen geschikt voor een volledige warmtepomp als het goed tot zeer goed is geïsoleerd. Dat wil zeggen: u hebt goede dak- en vloerisolatie, een gevulde spouwmuur en HR++ glas. Dat komt omdat warmtepompen werken met een verwarmingstemperatuur van maximaal 45 tot 55 graden, waar een cv-ketel water van 60 tot 80 graden levert. Een slecht of matig geïsoleerd huis wordt met zo’n lage temperatuur niet warm genoeg.

Huizen gebouwd in 1992 of later zijn goed geïsoleerd, vanaf 2000 steeds beter en vanaf 2009 zeer goed. In deze huizen kunt u zonder veel aanpassingen overstappen op een warmtepomp. Check wel of uw huis al HR++ glas heeft, dit was tot 2000 nog niet standaard. Heb je gewoon dubbel glas (dus niet HR++), dan moet u dit in elk geval in de ruimtes die u verwarmt (woonkamer, keuken, badkamer) eerst vervangen door HR++.

Is uw huis gebouwd vóór 1992, dan hangt het ervan af wat er na de bouw verbeterd is aan de isolatie. Is de isolatie inmiddels goed, dan kun je aan de all-electric warmtepomp.

Ook de isolatie kan verzorgd worden door Goodchoice. Bij dit product word er altijd eerst een pand of huisbezoek afgelegd, om daarna een aanbod op maat te kunnen verzorgen.

Door de steeds veranderende wetswijzigingen betreft subsidies en aftrekposten ziet men vaak door de bomen het bos niet meer. Geen nood, wij nemen u aan de hand mee en maken stapsgewijs de fiscale aspecten inzichtelijk voor u. Of het nu voor uw eigen huis is, of voor op de zaak, laat niet onbewust geld liggen door geen gebruik te maken van de subsidies, die die overheid hiervoor in het leven heeft geroepen!

Benieuwd naar wat u kunt besparen op uw energierekening? Neem vrijblijvend contact op.

+31 (0) 20 209 1167