skip to Main Content

Verander uw woning of bedrijfspand in een slimme omgeving

Huisautomatisering zorgt ervoor dat we elke woning en bedrijfspand kunnen veranderen in een ‘slimme’ omgeving. De apparaten nemen een stuk van de besturing uit handen en anticiperen op de veranderende omstandigheden. In principe is elk apparaat of besturingssysteem slim te maken. Denk bijvoorbeeld aan een radiator die zichzelf aanzet als u richting huis rijd, zodat u in een warm huis thuiskomt. De lampen staan al aan, de koffiezetapparaat is al aan het borrelen en de tv heeft zichzelf ook al aangezet. Het huis verwelkomt je bij het binnenkomen. Perfect na een lange dag werken.

Praktische voordelen van Domotica

Het heeft uiteraard ook veel praktische toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan ouderen, waarbij de verlichting zichzelf aan en uit zet, of dat ze d.m.v. een slimme deurbel kunnen zien wie er aan de andere kant van de deur staat, en ervoor kunnen kiezen om wel of niet de deur open te laten doen. Maar het kan ook heel energiebesparend functioneren. Er zijn nu al verschillende toepassingen beschikbaar waarbij bijvoorbeeld een ruimte pas verwarmd en verlicht wordt als er daadwerkelijk iemand aanwezig is, mocht deze persoon of personen weer de deur uitgaan schakelt deze automatisch weer uit. Natuurlijk zijn alle apparaten te besturen met een handige applicatie. Dit alles kan dan weer gekoppeld worden aan een centraal besturingssysteem die te bedienen is door je stem. Met korte commando’s kan je dus vanaf je bank het hele huis besturen.

Dit zijn voorbeelden van oplossingen die nu al beschikbaar zijn. De toekomst zal nog veel meer mogelijkheden bieden. Dankzij systemen die weten waar we behoefte aan hebben en apparaten kunnen aansturen. En dankzij slimme algoritmen, die ons leren kennen en aan de slag gaan als een persoonlijke assistent die met ons meedenkt.

Domotica toepassingen van Good Choice

Toepassingen die hieronder staan vermeld zijn altijd maatwerk en afhankelijk van het type en de grootte van de omgeving.

Vraag nu vrijblijvend een offerte op maat aan

+31 (0) 20 209 1167